Maailman aids-päivä: Sukupuolitautien näkymätön vaara
Kyseessä on hiljainen epidemia - näillä sanoilla Maailman terveysjärjestö kuvaa sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden ja sukupuolitautien nykyistä määrää. Se ei ole aiheeton: Robert Koch -instituutin mukaan Euroopassa yli puoli miljoonaa ihmistä saa vuosittain sukupuolitautitartunnan, mutta monet eivät aluksi tajua saaneensa tartuntaa.
Näkymätön vaara
Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että jotkin sukupuolitaudit ovat aluksi oireettomia ja voivat siksi levitä huomaamatta. Robert Koch -instituutti korostaa, että noin 10 prosenttia uusista HIV-tartunnoista jää pitkään havaitsematta.
Sukupuoliteitse tarttuvasta taudista riippuen tartunta voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, kuten hedelmättömyyteen, maksakirroosiin ja syöpään. Liittovaltion terveyskasvatuskeskuksen mukaan koulutusta on lisättävä sukupuolitautien leviämisen hillitsemiseksi.
Tärkeää ja oikein: Maailman aids-päivä 1. joulukuuta.
Maailman aids-päivä 1. joulukuuta on erinomainen esimerkki onnistuneesta valistuksesta. Siitä lähtien, kun WHO perusti sen vuonna 1988, hallitukset, terveysjärjestöt ja kansalaisjärjestöt ympäri maailmaa ovat käyttäneet tätä päivää kiinnittääkseen huomiota hiv/aids-ongelmiin ja osoittaakseen solidaarisuutta. Päivä edistää ymmärrystä ja vahvistaa ennaltaehkäisytoimia. Säännöllisen testauksen lisäksi korostetaan erityisesti kondomien merkitystä tehokkaana keinona suojautua hivin ja muiden sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden leviämiseltä.
Kondomilla voidaan suojella
Kondomien suojamekanismi on yhtä yksinkertainen kuin nerokas: kondomit muodostavat esteen sukupuolitauteja mahdollisesti siirtävien kehon nesteiden välille. Olipa kyseessä kuppa, tippuri tai HIV - kondomien käyttö vähentää tartuntariskiä merkittävästi. Ne eivät ainoastaan suojaa vakavilta terveysongelmilta vaan myös henkiseltä stressiltä, joka voi liittyä sukupuolitautidiagnoosiin.
Kiistattomien terveyshyötyjensä lisäksi kondomit ovat erittäin käyttäjäystävällisiä. Ne ovat helposti saatavilla, niitä on saatavana ilman lääkärin reseptiä, eikä niiden käyttö vaadi monimutkaista. Ehkäisyn maailmassa kondomit ovat ehdoton välivaiheen ratkaisu, joka tarjoaa sekä turvallisuutta että läheisyyttä.
Vaikka kondomit ovat viimeisimpien tietojen mukaan Saksassa yleisimmin käytetty ehkäisyväline, käyttöaste on tällä hetkellä vain 53 prosenttia, joten sen käyttöaste voi vielä kasvaa.
Miksi monet eivät käytä kondomeja
Ongelma: Eduista huolimatta kondomiin suhtaudutaan yhteiskunnassa edelleen varauksellisesti, erityisesti sen mielikuvan vuoksi, että kondomi tappaa himoa. Jotkut miehet jopa valittavat erektio-ongelmista. Nämä eivät yleensä ole tekosyitä, sillä useat tutkimukset osoittavat, että noin 50 prosenttia miehistä kokee, että vakiokokoiset kondomit eivät sovi, eli ne ovat liian suuria tai liian pieniä.
Jos ne ovat liian löysät (vaikuttaa noin 10 prosenttiin), ne voivat lipsahtaa tai vuotaa siemensyöksyn jälkeen. Jos ne ovat liian tiukat (noin 40 %), niitä on vaikea avata, ne aiheuttavat tunnottomuutta ja voivat repeillä helpommin. Tämä tarkoittaa, että huonosti istuva kondomi ei ainoastaan heikennä nautinnon tunnetta vaan myös turvallista suojaa sukupuolitauteja vastaan.
MISTER SIZE: 7 kokoa lisää turvallisuutta ja todellista tunnetta.
Tähän haasteeseen vastaamiseksi MISTER SIZE tarjoaa valikoiman kondomeja seitsemässä eri koossa, joiden mukana on useita mittausmenetelmiä oikean koon määrittämiseksi. Sovelluksemme avulla on helppo arvioida ihanteellinen koko ilman lataamista tai rekisteröitymistä, mikä auttaa yhdistämään nautinnolliset hetket ja tehokkaan ehkäisyn. MISTER SIZE on myös aktiivisesti mukana työskentelemässä yhteiskunnallisten järjestöjen, kuten ProFamilian ja AIDS-Hilfe, kanssa vähentääkseen edelleen sukupuolitautien leviämistä suosittelemalla kondomeja, jotka sopivat ja tuntuvat oikeilta.