Skip to main content

Harrastavatko ihmiset nykyään vähemmän seksiä?

Vuoden 2018 lopussa The Atlantic -lehdessä julkaistusta raportista "The Sex Recession" nousi paljon kohua. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan Yhdysvalloissa nuoremmat sukupolvet harrastavat vähemmän seksiä kuin heidän vanhempansa samassa iässä. Tämä ei oikein sovi yhteen sen kanssa, että nykyään meitä ympäröi seksi aiheena koko ajan - niin elokuvissa, kirjoissa kuin muuallakin. Ja sen käsittelemisestä on tullut paljon helpompaa. Seksistä saa puhua avoimesti (luojan kiitos!). Sarjat kuten "Sex Education" tai podcastit kuten "Oh, Baby " eivät ole vain viihdyttäviä, vaan antavat myös arvokkaita vinkkejä tyydyttävään seksielämään. Ja vaikka emme välttämättä puhu BDSM:stä vanhempiemme kanssa ruokapöydässä, tabuja on yhä vähemmän. Samanaikaisesti on paljon enemmän mahdollisuuksia tutustua henkilökohtaisiin intohimoihin ja harjoittaa niitä - ilman, että joutuu syrjäytymään yhteiskunnallisesta elämästä. Seksistä on tullut trendikäs aihe, sosiaalisesti täysin hyväksyttävä ja muodikas. Miksi nuoret harrastavat vähemmän seksiä? Olemmeko yksinkertaisesti väsyneet?

Urastressi, riittämättömyyden tunne ja vähäisempi sitoutuminen - syitä seksin vähenemiseen.

Vuonna 1991 tehdyssä tutkimuksessa noin 54 prosentilla lukiolaisista oli jo seksuaalisia kokemuksia - vuonna 2015 vastaava luku oli hieman yli 41 prosenttia. Keskimääräinen aikuinen harrasti seksiä vain 54 kertaa vuodessa vuonna 2014, kun se 90-luvun lopulla oli 62 kertaa. Se on luultavasti jopa vähentynyt jonkin verran viime vuosina ...

Saksassa asiat näyttävät yksityiskohdiltaan hieman erilaisilta, mutta suuntaukset ovat samankaltaisia: esimerkiksi "Freizeit Monitor 2019 " -tutkimus paljasti juuri, että vähintään kerran kuukaudessa seksiä harrastavien saksalaisten osuus on laskenut 4 prosenttia vuodesta 2014. Edes kolmannes saksalaisista (30 %) ei harrasta seksiä vähintään kerran viikossa. Nuorten aikuisten keskuudessa heitä on ainakin muutama enemmän (40 %), mutta heitä ei ole kovin paljon.

Syyt seksielämän vähenemiseen ovat moninaiset, ja niitä voidaan vain arvailla: Ensinnäkin nuoret joutuvat nykyään alttiiksi paljon suuremmalle urastressille, mikä tarkoittaa, että romanttiset suhteet jäävät nopeasti sivuun. Jos tähän yhdistyy tyytymättömyys omaan kehoon, voi olla melko hankalaa päästä ylipäätään suhteeseen toisen ihmisen kanssa ja päästä yhteiseen tunnelmaan. Etenkin kaikkien täydellisten Instagram-kuvien ansiosta on niin helppoa tuntea itsensä riittämättömäksi. Lisäksi on tämä jatkuva sitoutumattomuus: deittisovellukset tekevät valinnan valtavaksi - miten voit sitoutua, kiitos? Tämä käy ilmi myös tutkimuksesta, jonka mukaan noin 60 prosenttia alle 35-vuotiaista amerikkalaisista ei ole sitoutunut parisuhteeseen. Vaikka se on edelleen pariskunnat, joiden seksielämä on tilastollisesti aktiivisempaa.

Ja seksiä on ilmassa kaikkialla - jopa liikaa?

Ja on luultavasti totta, että myös me tunnemme itsemme hieman häkeltyneiksi seksin kaikkialle ulottuvasta läsnäolosta ja siihen usein liittyvistä korkeista odotuksista. Kuulemme joka puolelta, miten hienoa seksi voi olla. Mutta entä jos emme itse onnistu siinä niin hyvin? Ja tuntea huonoa omaatuntoa sen jälkeen, koska emme pysy perässä? Mitä tulee avoimuuteen, me "puhumme paljon seksistä, mutta emme seksistä, jota harrastamme itse", kuten toimittaja ja "valistaja" Kristina Weitkamp asian osuvasti ilmaisee haastattelussaan. Ja se, mistä puhumme, saa meidät epävarmoiksi. Ei ole ihme, että asiat menevät useammin pieleen tai että emme yksinkertaisesti halua harrastaa seksiä, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Etenkin, kun meidän on ensin kohdattava (vielä) tuntematon vastapuoli. Yleisesti ottaen yhä enemmän näyttää tapahtuvan teoriassa: Keräätte tulitikkuja, juttelette hieman - mutta todellista tapaamista ja kaikkea sen jälkeistä ei tapahdu kovin usein. Se on jotenkin sääli. Eikö olekin?

Mikä auttaa, kun haluan enemmän seksiä? - 5 konkreettista vinkkiä

Entä nyt? Hyväksymmekö vain kehityksen vai voimmeko itse tehdä jotain, jos haluaisimme mieluummin harrastaa enemmän seksiä? Kannatamme tietysti jälkimmäistä - ja siksi meillä on viisi perusvinkkiä, joiden avulla voit tulevaisuudessa antaa enemmän tilaa seksille elämässäsi:

1. älä aina valitse helppoa tietä.

Valitsemme usein helpon tien: löydämme treffit ja aloitamme lupaavan keskustelun, mutta sitten jänistämme ennen ratkaisevaa askelta tosielämän treffeille. Tai tyydytämme mieluummin itseämme, koska se on helpompaa kuin sekaantua tilanteeseen, jossa tunnemme olomme epävarmaksi. Se on nyt ohi. Jatkossa jätä helppo tie väliin ja ota rohkeasti askel eteenpäin. Jos se osoittautuu epäonnistuneeksi, voit aina laittaa siihen rastin ja siirtyä seuraaviin yrityksiin.

2. älä jumiudu moniin mahdollisuuksiin.

Valinnanvaraa on valtavasti, ja on uskomattoman vaikeaa päättää. Valitsisitko mieluummin kuuman Joyclub-tuttavan, fiksun opiskelutoverin yliopistosta vai sen yhden tyypin, joka tuntuu ymmärtävän meitä niin täydellisesti muutaman kerran juteltuaan? Mahdollisuudet menevät nopeasti sekaisin, ja järkyttyneenä et halua osallistua mihinkään niistä. Siitäkin on parasta tehdä loppu - mieluiten keskittymällä yhteen henkilöön kerrallaan. Jos olet epävarma, voit silti tavata muita, kun nykyinen tuttavuus on ohi. Tämä on muuten vain reilua muita ihmisiä kohtaan. Vai haluaisitko olla yksi monista?

3. sallikaa enemmän läheisyyttä ja sitoutukaa toisiinne.

Jos jokainen romanttinen kohtaaminen ei ole mitään puoliksi eikä kokonaan, koska olemme estyneitä sitoutumaan, se vaikuttaa luonnollisesti myös seksielämäämme. Sillä vaikka sanomme suhtautuvamme asiaan rennosti, välillämme on usein näkymätön muuri. Suojamuuri, jonka pitäisi suojella meitä esimerkiksi pettymyksiltä. Ainoa asia on, että sen seurauksena voi myös kadota paljon hyviä asioita, ja todellisesta läheisyydestä tulee joskus taidetta. Siksi: Jos kohtaaminen tuntuu periaatteessa hyvältä, sallikaa ajan mittaan enemmän läheisyyttä ja antakaa itsellenne näin mahdollisuus tehdä siitä enemmän. Tällä on yleensä melko myönteinen vaikutus seksielämääsi.

Ja jos se menee pieleen, se menee pieleen. Sitten voit sanoa itsellesi, että olet yrittänyt, ja lopulta lupaava kohtaaminen tapahtuu jossain muualla.

4. estä stressitekijät - luo aikaa rentoutumiselle.

Tuskin on olemassa suurempaa himon tappajaa kuin stressi - ja se on nyt kaikkialla läsnä. Jotta se ei pilaisi seksielämääsi, sinun pitäisi tietoisesti luoda (aika)tiloja, joihin stressi ei pääse. Olipa mielessäsi mitä tahansa, voit käsitellä sitä myöhemmin. Hyvin ansaitulla vapaa-ajalla rentoutuminen on tärkeintä - vaikka pienen, miellyttävän seikkailun muodossa.

Hyvä tapa oppia "sammuttamaan" on meditaatio. Kokeile vain. Tai aloita hyväilyt pienellä hieronnalla rentouttavaa musiikkia kuunnellen ...

5 Puhu seksistä ja omista tarpeistasi - sekä treffeillä että parisuhteessa.

Seksistä tulee yleensä todella hyvää vasta, kun tiedätte seksuaaliset tarpeenne ja pienet salaisuudet, joilla saatte toisenne vauhtiin. Tämä edellyttää tietysti avoimuutta ja tiettyä luottamusta. Vaikka omista eroottisista haluista puhuminen voi joskus tuntua melko oudolta, ei ole mitään pelättävää. Aina ei välttämättä ole täydellistä vastinetta. Mutta voi olla aika siistiä kokeilla uusia asioita yhdessä ja tuntea, miten saat kumppanisi aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Tietenkin sinun pitäisi aina tietoisesti päättää, kenen kanssa haluat jakaa intiimeimmät toiveesi. Tilanteesta riippuen tämä voi kuitenkin kannattaa tehdä jo ensimmäisillä treffeillä. Kuka tietää, mitä mahdollisuuksia silloin syntyy ...

 

Pidä hauskaa vinkkien kanssa! Kerro meille, jos niistä on apua. Ja jos tiedät itse sisäpiirivinkkejä, kerro meille! Atlanticin artikkelissa oli muuten myös hyviä uutisia: Nimittäin se, että iäkkäät ihmiset ovat vielä nykyäänkin melko aktiivisia. Jos et siis harrasta seksiä paljon nuorena, voit aina ottaa sen kiinni myöhemmin.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella oikea tapa saavuttaa tasa-arvo seksissä?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide - jotta seksi sujuu kuin rasvattu.

Lue nyt